Marokkaanse nieuwssite spreekt over een Nederlands complot inzake de Riffijn Ihattaren

Het regimegezinde Hespress publiceerde gisteren een artikel getiteld: ”Nederlandse voetbalbond is van plan het uitkomen van Ihattaren voor Marokko te bederven”. Aanleiding hiervan is de opname van de Riffijnse Nederlander in de voorselectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus in september.

Volgens Hespress proberen de Nederlanders daarmee de poging van de Marokkaanse voetbalbond om de Riffijn binnen te halen te saboteren.  Dezelfde bron meldt dat de Marokkaanse voetbalbond de opdracht gaf aan een belangrijke functionaris om Mohammed Ihattaren over te halen voor Marokko uit te komen.

Ihattaren, wiens roots in de gemilitariseerde Rififjnse provincie Al Hoceima liggen, kent dit seizoen zijn doorbraak bij PSV. Hij speelde tot dusver drie officiële duels voor de Eindhovenaren en begon zondag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2-winst) in de basis. Hij tekende een kwartier na rust voor de tweede Eindhovense treffer, zijn eerste goal in de Eredivisie. Het zeventienjarige talent maakte afgelopen weekend duidelijk dat hij voorlopig nog geen keuze wil maken voor welke land hij gaat uitkomen.

De reacties van de lezers onder het artikel zijn niet lovend over de Nederlandse Riffijn. De lezers vinden dat de Nederlandse spelers niet goed presteren binnen het Marokkaanse elftal.

Een groot deel van de lezers gaf Ihattaren het advies uit te komen voor het land dat hem de kansen gaf. ”Als je in Marokko was opgegroeid dan was je nu de vliegen aan het verjagen”, schreef 1 van de lezers.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.