Marokkaanse minister annuleert gesprek na oproepen tot demonstratie!

De Marokkaanse minister van Justitie en Veiligheid Mohamed Aujjar heeft een besloten vergadering met de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid onverwachts geannuleerd. Het besloten gesprek dat voor morgen stond gepland tussen 17:00 en 18:00 in het gebouw van de Tweede Kamer te Den Haag was op verzoek van de Marokkaanse minister zelf.

Op de site van de Tweede Kamer staat vandaag dat de vergadering geannuleerd is, een reden wordt echter niet benoemd. Maar het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de oproepen van Riffijnse activisten om een demonstratie te houden.

Op social media gaan oproepen rond om een sit-in te houden voor het gebouw van de Tweede Kamer, om Mohamed Aujjar duidelijk te maken dat hij niet welkom is in Nederland zolang het rechtssysteem gebruikt wordt om activisten te doen verdwijnen in de gevangenissen.

Arif News heeft met een paar prominente Riffijnse activisten in Nederland gesproken en die lieten weten dat de sit-in doorgaat.  Een paar activisten vermoeden namelijk dat de annulering slechts een truc is zodat de activisten thuis blijven.

 

Update 19:23

De regeringsgezinde nieuwssite Hespress bevestigt de annulering van de besloten vergadering. Een bron dichtbij de minister Mohamed Aujjar zou tegen de nieuwssite hebben gezegd dat de annulering het antwoord is op ”de bemoeienis van Nederland met de Riffijnse volksbeweging”.