Marokkaanse minister geeft chantage toe: ‘Wat had Spanje anders verwacht?’

De Marokkaanse minister van Mensenrechten Mustafa Ramid postte gisteren een bericht op zijn officiële Facebookpagina waarin hij met trots spreekt over het overspoelen van Ceuta met Marokkaanse kinderen en armen.

Mustafa Ramid zei dat het ontvangen van de Sahrawi leider Brahim Ghali een roekeloze, onverantwoordelijke en totaal onaanvaardbare handeling is.

De minister vroeg zich af: ‘Wat had Spanje verwacht van Marokko, terwijl hij ziet dat zijn buurland een kopstuk herbergt die verantwoordelijk is voor een groep die wapens tegen het koninkrijk neemt?’

Mustafa Ramid verweet Spanje ook voor Algerije en de Polisario te hebben gekozen en dat dat ten koste is van de relatie met Marokko.

De Marokkaanse minister sloot af met: ‘Marokko, dat veel heeft opgeofferd voor goed nabuurschap, had de aandacht moeten krijgen van beide buurlanden, evenals hun vurige verlangen om het te promoten. Maar omdat Spanje dit niet deed had Marokko het recht om zijn been uit te strekken zodat Spanje de omvang van het lijden van Marokko omwille van goed nabuurschap kent, en de prijs daarvan. Spanje moet ook weten dat de prijs van het onderschatten van Marokko zeer hoog is. Zodat ze zichzelf herziet, evenals haar beleid en de relatie met Marokko en rekening houdt met het Koninkrijk. Spanje moet de rechten van Marokko respecteren zoals Marokko de rechten van Spanje respecteert.’

Het is niet de eerste Marokkaanse vertegenwoordiger die zulke uitspraken maakt. De Marokkaanse ambassadrice in Madrid, Karima Benaich, zei gisteren dat ‘sommige acties eenmaal consequenties hebben’.

Op sociale media wordt er woedend gereageerd op het misbruiken van armen en kinderen door het regime van Mohamed 6. Sommigen roepen de Allawitische koning op om het leven van zijn zoon ook op het spel te zetten en hem naar Ceuta te laten zwemmen.

Lees ook: Marokko gebruikt kinderen om Spanje onder druk te zetten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.