Marokkaanse minister: we streden op sociale media

De Marokkaanse minister van Communicatie en woordvoerder van de regering, Mustapha El Khalfi, sprak met Achkayen over het overspoelen van Ceuta met migranten.

De Marokkaanse minister ontkende de inzet van Marokkaanse armen en zei dat de meerderheid van de migranten die Ceuta bestormde sub-Saharanen zijn. Deze leugen van de minister, die deed alsof het leven van een sub-Saharaan minder waard is dan van een Marokkaan, is echter makkelijk te ontkrachten als men de vele live streams ziet. In deze live streams is duidelijk te zien dat de meerderheid van de migranten ‘Noord-Afrikaans’ is.

‘De video’s en foto’s op sociale media waren de zwakste punt in de strijd die Marokko voerde’, zei Mustapha El Khalfi tegen de interviewer van Achkayen.

De minister, die over oorlog op sociale media sprak, geeft hiermee toe dat het regime van Mohamed 6 mensen heeft op sociale media die een oorlog uitvechten voor Rabat.

Deze bemoeienis van Rabat is ook te merken in Nederland. Onze Facebookpagina kreeg boze reacties van Marokkaanse trollen die niet tevreden waren over onze berichtgeving die niet pro-regime was.

Marokko is langer bezig met het rekruteren van Marokkanen in Nederland om het regime, en dan met name de Allawieten, te promoten. Sporters, schrijvers, influencers etc… worden uitgenodigd door de ambassade en de consulaten en gevraagd om ‘het imago van Marokko en de leider Mohamed VI te verdedigen tegen de vijanden’. Veel van deze figuren plaatsen en verspreiden Marokkaanse propaganda in ruil voor privileges afhankelijk van het bereik en de invloed.

Daarnaast gebruikt Marokko ook trollen. Facebook heeft vorige maand ruim 400 Marokkaanse trollen en pagina’s verwijderd.

Lees ook:

Amnesty: Marokko speelt met levens van eigen burgers

Marokkaanse minister geeft chantage toe: ‘Wat had Spanje anders verwacht?’

Facebook verwijdert ruim 380 Marokkaanse trollen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.