Marokkaanse monarchisten boos op Algerijnse zender om persiflage Mohamed 6 (video)

Marokkaanse monarchisten hebben boos gereageerd op de Echourouk News vanwege het bespotten van hun koning Mohamed 6.

In het programma ‘Week-end Story’ was een pop in de vorm van de Allawiet Mohamed 6 te zien. De man introduceerde zichzelf als ‘koning Mohamed 6’ en vroeg aan de Algerijnse parlementariër Soleiman Saadaoui om zijn hand te kussen. De laatste weigerde waarop de pop hem vroeg: ‘Kussen jullie geen handen?’. De Algerijnse parlementariër antwoordde dat zij geen handen kussen en dat is enkel voor Allah knielen.

In het programma werden ook de onderwerpen de Westelijke Sahara, het boek ‘Predator King‘ en de deal tussen Mohamed 6 en Israël aangehaald.

‘Week-end Story’ haalt vaker poppen in de vorm van heersers als gast in hun studio. In het verleden hebben ze onder meer poppen van Manuel Macron en Joe Biden over de vloer gehad.

Ondanks dat de Marokkaanse media zelf ook de Algerijnse heersers bespotten waren de Marokkaanse monarchisten boos op ‘het ontbreken van respect voor de koning’ bij Echourouk. Wat bijzonder is dat deze monarchisten het niet erg vinden dat de Algerijnse televisiezender de Marokkanen afbeeldde als slaven en aanbidders van Mohamed 6.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.