Marokkaanse parlementslid beticht Belgische vrijwilligsters van het verspreiden van naaktheid (video)

De Belgische vrijwilligsters, tussen de 15 en 18 jaar jong, die geholpen hebben bij de aanleg van een weg in een Amazigh dorp in de buurt van Taroudant doen nog steeds veel stof opwaaien. De jongeren werden met onthoofding bedreigd en de politie heeft de 26-jarige leraar een dag daarna opgepakt.

Daar bleef het echter niet bij, parlementslid Ali El Asri van de islamistische anti-Imazighen partij ‘Parti de la justice et du développement’ (PJD), wiens partij de regering leidt zegt dat de Belgische jongeren een ander doel hebben.

El Asri suggereerde dat het doel van de minderjarige Belgische vrijwilligsters ”het verspreiden van verwestersing en naaktheid in een conservatief gebied” is.

El Asri probeert de lezer van zijn complot te overtuigen en probeert ”bewijzen” te leveren die zijn theorie hard maken. Volgens de politicus gaan de Europeanen nooit te werk zonder werkkleding. ”Europeanen zijn streng in het naleven van de veiligheidsvoorschriften bij elk bouwproject of fabriek. Zelfs bezoekers van deze projecten en fabrieken moeten een dikke mantel dragen die het hele lichaam bedekt, plus een helm en handschoenen”, aldus Ali El Asri.

De politicus van de anti-Imazighen PJD vraagt zich ook af waarom de Belgische vrijwilligsters gezamenlijk op de foto zijn gegaan, ”alsof het van te voren was afgesproken”, zegt El Asri.

De Marokkaan zegt dat de Belgen zwemkleren (bikini’s) aan hadden ”terwijl bekend is dat cement het huid kan verbranden als het daarmee in aanmerking komt”.

Naast de ”bewijzen van het parlementslid” deed de laatste ook denigrerend over het werk van de Belgische vrijwilligsters en benadrukte dat het gaat om een ”klein stukje weg in een dorp in de provincie Taroudant”.

Verschillende Amazigh activisten waarschuwen dat de aanvallen van deze figuren, die bekend staan om hun racisme jegens de Imazighen, als doel hebben buitenlanders weg te houden van de gemarginaliseerde Amazightalige gebieden. ”Er zijn tientallen vrijwilligers in verschillende gebieden en die worden niet aangevallen”, aldus een van de activisten die eraan toe voegt dat het niet de eerste keer is dat zoiets gebeurd.

In Arif was er een paar jaar geleden een initiatief om rondleidingen te organiseren voor toeristen en Europese Riffijnen om de Riffijnse cultuur en geschiedenis te ontdekken. De groep reizigers werden echter geïntimideerd door de lokale autoriteiten zodanig dat ze zich niet meer veilig voelden. Een van de initiatiefnemers gaf toen al dat het regime deze praktijken toepaste om hen weg te pesten uit Arif.

Vandaag werd bekend dat de Belgische vereniging die de vrijwilligers naar Taroudant heeft gestuurd besloten heeft haar vrijwilligerswerk op te schorten op advies van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. 3 Belgische vrijwilligers hebben beslist vervroegd terug te keren na de dreigementen.

 

De Belgen gingen ook op de foto met traditionele kleding aan 

 

Het bericht van El Asri op Facebook die opgepikt werd door de media 

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.