Marokkaanse politica bezorgd over Riffijnse activisme in Nederland

Maelainine Amina, parlementslid van de islamistische partij ”Parti de la justice et du développement” (PJD) wiens partijleiders zich regelmatig racistisch hebben uitgelaten over de Imazighen, zei dat het imago van Marokko als ”buitengewone model in de regio onder druk komt te staan”. De Marokkaanse politica deed de uitspraak gisteren op haar Facebook-account na een werkbezoek aan de Nederlandse Tweede Kamer.

Amina zei dat de relatie tussen Marokko en Nederland de laatste tijd gekenmerkt wordt door opeenvolging van spanningen waarvan met name de Riffijnse volksbeweging de oorzaak van is. In haar bericht herinnerde de Saharaanse dat Nederland 400.000 Marokkanen telt waarvan de meesten Riffijnen zijn.

Maelainine Amina zei dat de Nederlandse parlementariërs verschillende vragen hebben gesteld over verschillende onderwerpen. De Marokkaanse delegatie antwoordde volgens Amina op alle vragen ”binnen het kader van respect voor de interne soevereiniteit van de staten”. De Marokkaanse vervolgt: ”Vooral omdat veel van de gegevens waarvan de Nederlandse parlementariërs uitgaan ‘onjuist of overdreven’ zijn”.

Maelainine sloot haar bericht af met de conclusie dat het regime haar communicatieve inspanningen, in dit geval met Nederlandse politici, moet verdubbelen en waarschuwt haar werkgevers in Rabat dat het imago dat Marokko had als ”uitzonderlijk model in de regio” wordt geschaad.

Op de reactie van een lezer dat ”Khadija Arib, voorzitter van de tweede Kamer, van Marokkaanse afkomst is en dat ze Marokko goed kent”, antwoordde Amina het volgende: ” Ja klopt, zij (Khadija Arib) zelf bevestigt dat veel van wat er gezegd wordt over Marokko onjuist is”.

Dit is een opmerkelijke uitspraak van de Marokkaanse politica. Vooral omdat Khadija bij PvdA hoort, dezelfde partij van Lilianne Ploumen en Kati Piri die zich inzetten voor betere omstandigheden in Arif.

 

 

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.