Marokkaanse repressietroepen arresteren minderjarige Riffijn

Verschillende betrouwbare bronnen melden dat de Marokkaanse repressietroepen een minderjarige Riffijn hebben opgepakt in de stad Al Hoceima.

De arrestatie kwam na de voetbalwedstrijd van de lokale Chabab Rif, waarna de supporters de kans grepen om leuzen van de Riffijnse volksbeweging te scanderen, evenals leuzen voor de vrijheid van de Riffijnse activisten en tegen de Marokkaanse repressie.

Nadat de live streams van de betoging viraal ging op facebook vrezen velen dat degenen die te zien zijn in deze video’s vannacht zullen worden opgelicht uit hun bedden door de Marokkaanse repressietroepen.

De arrestatie van het kind is nog niet bevestigd door de Marokkaanse autoriteiten. De kans is groot dat hij na een paar uur intimidatie en foltering in het politiebureau weer wordt vrijgelaten. Deze tactiek gebruikt Marokko veelvuldig om angst te zaaien en tegelijkertijd het aantal gevangenen beperkt te houden.

In de zomer van 2017 sprak Arif News met verschillende Riffijnse kinderen die hetzelfde mee hebben gemaakt. Twee ervan werden opgepakt op 13 augustus 2017 en werden urenlang geslagen in een politiebus, ’s nachts werden ze gebracht naar het politiebureau in Imzouren waar andere kinderen al waren. De meesten werden om vier uur in de ochtend weer vrijgelaten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.