Marokkaanse repressietroepen terroriseren inwoners Tamassint

Vandaag hebben Marokkaanse repressietroepen het dorp Tamassint binnengevallen. Grote aantallen gendarme, ‘orde’troepen en andere elementen van het Marokkaanse repressieapparaat in Arif vielen huizen binnen van prominente activisten van de protestbeweging in het dorp.

De Riffijnse activisten wisten uit handen te blijven van de Marokkaanse repressietroepen na urenlange achtervolgingen.

Inwoners van Tamassint hebben gereageerd met een algemene staking als protest tegen de Marokkaanse terreur in hun dorp. De kopstukken van de protestbeweging hebben benadrukt dat zij een dialoog willen met het regime om oplossingen te vinden voor hun problemen en basale eisen. Tegelijkertijd hebben ze het regime gewaarschuwd dat als de repressietroepen niet terug getrokken worden uit hun dorp dat ze zichzelf zullen verdedigen en er bloed zal vloeien in de straten van Tamassint.

Inmiddels hebben de jongeren van Tamassint zich verzameld op een berg in de directe omgeving van hun dorp. Er wordt verwacht dat in de komende uren nog meer activisten zullen aansluiten uit de omringende dorpen en steden.

Inwoners van Tamassint demonstreren al vier jaar voor basale rechten, waarom Marokko nu voor escalatie kiest in plaats van de beloofde dialoog is niet bekend.