Marokkaanse scholen zonder water, elektriciteit en toiletten

Officiële cijfers, gepubliceerd door de Hoge Raad voor Onderwijs, Vorming en Wetenschappelijk, onthullen de erbarmelijke toestand van het onderwijs in het Allawitisch koninkrijk.

In het recente rapport onthult de Raad dat meer dan 15% van de leerlingen in het zesde leerjaar van het basisonderwijs en 7% van de leerlingen in het derde jaar van het secundair onderwijs les volgen in onderwijsinstellingen die niet over drinkwater beschikken. 14% van deze leerlingen zegt dat hun scholen niet over toiletten beschikken.

De Raad waarschuwt dat het gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen op scholen een negatief effect heeft op de gezondheid en de prestaties van de leerlingen.

Het rapport gaf ook aan dat 16% van de leerlingen in het zesde leerjaar van de basisschool en 20% van de leerlingen in het derde jaar van het secundair onderwijs les volgen in onderwijsinstellingen die niet over elektriciteit beschikken.
Hierdoor zijn deze scholen genoodzaakt de leerlingen naar huis te sturen wanneer het donker wordt. Daarnaast krijgen de leerlingen sommige lessen niet omdat stroom daarvoor nodig is.

De Hoge Raad voor Onderwijs zegt ook dat 93% van de leerlingen van het basisonderwijs en 74% van de leerlingen van het secundair onderwijs te voet gaan naar school. Slechts 2% van de leerlingen van het basisonderwijs en 14% van het secundair onderwijs genieten van schooltransport.

Het rapport geeft aan dat 14% van de leerlingen van het basisonderwijs en 26% van de leerlingen van het secundair onderwijs aangegeven hebben dat ze meer dan 30 minuten moeten lopen om school te bereiken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.