Marokkaanse vastgoedsector lijdt verlies voor het vierde achtereenvolgende jaar

De verliezen voor de vastgoedsector in Marokko houden aan voor het vierde achtereenvolgende jaar. In 2018 is de vastgoedmarkt gekrompen met een alarmerende 3.7%. De vastgoedontwikkelaars volgen de daling van de vraag naar hun woningprojecten met grote zorg, aldus de regeringsgezinde nieuwssite Hespress.

Volgens officiële gegevens vrijgegeven door de Marokkaanse autoriteiten, daalden de hypothecaire leningen eind november met 2,4 procent, vergeleken met een stijging van meer dan 4 procent in dezelfde periode vorig jaar.

De stagnatie van de vastgoedsector in het Koninkrijk heeft al meer dan vier jaar een sfeer van angst en wantrouwen veroorzaakt in de vastgoedsector. Deze recessie werd begin dit jaar nog verergerd door de Marokkaanse banken die aandringen bij projectontwikkelaars om hun schulden te betalen. Een groot deel van de projectontwikkelaars had grote bedragen geleend om bouwprojecten te financieren, maar door de daling van de vraag konden zij niet genoeg projecten verkopen om hun verplichtingen na te komen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.