Marokkaanse werknemers vertellen over seksueel misbruik 75-jarige Franse zakenman

Foto uit het archief

De 75-jarige Jacques Bouthier wordt vervolgd in Frankrijk voor mensenhandel en verkrachting van minderjarigen. Op de lijst van zijn slachtoffers staan ook kwetsbare werkneemsters van zijn bedrijf Assu 2000 in Tanger.

De Franse politie kwam in actie toen een 22-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst in maart dit jaar een klacht indiende tegen Bouthier. De vrouw vertelde de politie dat de zakenman haar vijf jaar lang vasthield en herhaaldelijk verkrachtte.

De twee hadden seks toen ze nog minderjarig was. Later verving Bouthier haar met een 14-jarig meisje.
De 22-jarige vrouw filmde vervolgens Bouthier en de minderjarige in bed en presenteerde de beelden als bewijs aan de politie, schrijven de media waaronder de spreekbuis van Rabat MWN.

De Franse media berichten ook over het misbruik van Bouthier in Marokko. Met name in Tanger waar hij de callcenter van zijn verzekeringsbedrijf heeft.

Hij kwam eigenlijk ‘zijn boodschappen doen’ in Marokko. Zijn type was jong, dun en vrij kleine Marokkaanse vrouwen. Maar hij flirtte met alles wat bewoog. Toen hij langs de callcenter kwam, ging hij naar de meisjes en nodigde hij ze uit in een villa”, getuigt Khamisse, voormalig werknemer en manager van Assu 2000 in Tanger.

Een getuigenis bevestigd door Ghita, die ook werkte voor Assu 2000 in Tanger. ”Snel ontving ik verschillende klachten. Meer dan tien. De meisjes klaagden over de houding van Jacques Bouthier. Ze klaagden dat hij aan hun borsten en billen zat. Hij werd echter nooit aangeklaagd. Maar het was problematisch. Ik heb er snel met mijn managers over gesproken. Ze zeiden tegen mij: ‘We moeten het niet groter maken”, aldus Ghita tegen de Franse media.

De houding van de baas was zo problematisch geworden dat Ghita destijds werd gedwongen strategieën op te zetten om elk contact met Jacques Bouthier te vermijden. “Ik heb de meisjes geadviseerd om naar de toilet te gaan of een pauze te nemen als hij naar het bedrijf kwam“, herinnert ze zich.

Khamisse verzekerde de Franse media dat Jacques Bouthier graag parades organiseerde naar het voorbeeld van het beroemde lingeriemerk Victoria’s Secret in een villa.

De bezoeken van de Fransman aan Tanger waren ook regelmatig, eenmaal per kwartaal. ”En Assu 2000 was niet zijn enige jachtgebied. Jacques Bouthier organiseerde ook seminars en verschillende vergaderingen in het Cherifiaanse koninkrijk, in Fez, Ouarzazate of Marrakech‘, schrijven de Franse media.

Je moet begrijpen dat het hier in Marokko heel moeilijk is om werk te vinden. De meeste meisjes kwamen niet uit Tanger, ze kwamen naar Tanger om te werken voor Assu 2000. De meesten van hen stuurden geld voor hun families. Als ze hun baan verliezen, was het dramatisch. Jacques Bouthier wist dat en maakte er misbruik van. Hij koos zijn slachtoffers. Hij was vooral gericht op de standaarddienst, want daar zijn de jongste meisjes en het minst opgeleid. Degenen die het minst ‘nee’ kunnen zeggen”, zegt Ghita.

Khamisse herinnert zich dat hij een prijs had gewonnen dankzij omdat hij vele klanten bracht voor Assu 2000. De prijs is een vijfdaagse, all inclusive verblijf in Mexico. “Maar ze hebben de regels veranderd zodat ik niet zou gaan. Eigenlijk was het omdat hij alleen meisjes op deze reizen wilde”, zegt Khamisse.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.