Marokkanen doen zich voor als Sahrawis om Spaanse papieren te verkrijgen

Sahrawi betogers eind vorig jaar in Spanje

De Spaanse politie heeft 18 personen die deel uitmaakten van een organisatie die in Granada alleen 2.000 Marokkanen als staatsburger heeft geregulariseerd door het gebruik van vervalste documenten.

De Marokkanen werden gepresenteerd als inwoners van de Westelijke Sahara (een voormalige kolonie van Spanje) om verblijfsvergunningen of rechtstreeks de Spaanse nationaliteit te verkrijgen. Dit criminele netwerk maakte gebruik van de voordelen die worden toegekend aan de Sahrawis in Spanje.

De klanten van deze criminele organisatie waren niet alleen illegale migranten maar ook Marokkanen met een Spaanse verblijfsvergunning die op een snellere en makkelijkere manier de Spaanse nationaliteit werden verkrijgen. Zij stapten naar deze organisatie om valste documenten te verkrijgen die bewezen dat ze Sahrawis en geen Marokkanen waren, meldt GranadaHoy.

Naast de Marokkanen die zich voordoen als Sahrawis, zijn er ook Marokkanen die zich voordoen als Riffijnen bij hun aankomst in migratiebootjes in Spanje. Inwoners van Arif, een andere voormalige kolonie van Spanje, ontvluchten hun land door de Marokkaanse repressie en discriminatie. Hun zaak heeft de laatste jaren meer aandacht gekregen in Spanje. Daar proberen de Marokkanen gebruik van te maken door zich voor te doen als Riffijnse activisten die ook gevlucht zijn voor de Marokkaanse repressie en asielaanvragen indienen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.