Marokkanen op 1 na grootste groep illegale migranten Europa

Een significante stijging van het aantal migranten uit Marokko naar het Europese continent vorig jaar. Dit wordt bevestigd door de meeste internationale rapporten, recentelijk het rapport van de UNHCR, die de toetreding van ruim twaalfduizend Marokkaanse immigranten tot Europa via het Middellandse-Zeegebied registreerde, van de totale 113482 migranten die op het continent arriveerden, aldus de regeringsgezinde Hespress.

Met 12745 migranten staat Marokko op de tweede plek betreft de afkomst van de grootste groepen migranten die Europa binnenkwamen via de Middellandse Zee. Guinee, een van de armste landen in de wereld, leidt de lijst met 13.868 migranten. Op de derde plek staat Mali , dat geteisterd wordt door droogtes, coups en oorlogen, met 10.347 migranten. Op de vierde plek staat Syrië, waar sinds 2011 een hevige oorlog woedt, met 9.839 migranten. Afghanistan, het land dat uitgeput is door decennialange oorlogen en terrorisme, staat op plaats vijf met 7.621 migranten. Buurland Algerije dat omschreven wordt door de Marokkaanse staatsmedia als een arm en instabiel land, stond op de zesde plek met 6.154 migranten, de helft van het aantal migranten uit het koninkrijk van Mohamed 6.

Het hoge aantal migranten uit Marokko in 2018 is vooral het resultaat van de Marokkaanse repressie in Arif. Waardoor de Riffijnen geen alternatief hebben dan de Middellandse Zee te oversteken om aan het Marokkaanse geweld en discriminatie te ontkomen.

 

Lees ook: Mehdi Abdel: Vluchteling of gelukszoeker?  & Wij keken de dood in de ogen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.