Marokkanen vallen Al Jazeera aan vanwege Amazigh graanschuren

Amazigh graanschuur in Nafusa, Libië.

Marokkaanse media, fascisten en trollen van de Marokkaanse inlichtingendiensten zijn een campagne gestart tegen het  televisienetwerk Al Jazeera dat een bericht plaatste over de Amazigh graanschuren in Noord-Afrika.

Het Allawitisch regime en haar aanhang vallen de Qatarese televisiezender aan omdat het zegt dat de graanschuren Amazigh architectuur is en dat die in heel Noord-Afrika staan.

Volgens de Marokkaanse trollen en handlangers van het regime zijn deze graanschuren alleen te vinden in het Allawitisch Koninkrijk. Zij negeren hiermee de Amazigh graanschuren in onder meer Tunesië en Libië, lang voordat Frankrijk de grenzen van de huidige Pan-Arabische staten creëerde.

Het regime besloot begin dit jaar een dossier op te stellen om de collectieve Amazigh magazijnen/graanschuren voor te dragen voor opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het regime sloot echter de Amazigh graanschuren in Arif uit het dossier.

Het is niet de eerste keer dat de Allawieten Amazigh erfgoed proberen te claimen en te Marokkaniseren. Rabat probeerde het eerder met het Amazigh gerecht couscous.

Collectieve Amazigh graanschuren in Libië

Collectieve Amazigh graanschuren in Tunesië

Collectieve Amazigh graanschuren in Souss

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.