Marokko: aanvallen op toeristen zijn ‘geïsoleerde incidenten’

Mustapha Baitas, de officiële woordvoerder van de regering, zei dat aanvallen op buitenlanders geen fenomeen is in Marokko, maar eerder op zichzelf staande incidenten.

Baitas zei tijdens een persconferentie vandaag dat deze aanvallen in alle landen plaatsvinden en niet alleen in Marokko.

In zijn antwoord op vragen van journalisten over de aanval op twee buitenlandse vrouwen in Tiznit en Agadir, zei de woordvoerder van het regime dat wat er gebeurde verband hield met ”een persoon met een speciale psychologische status”.

Baitas benadrukte dat “de kwestie binnen de jurisdictie van de regering zal vallen als deze aanvallen het niveau van een fenomeen bereiken”. ”Dit vereist dan de invoering van een openbaar beleid en overheidsinterventie”, voegde hij eraan toe.

Het Franse antiterrorismeparket (Pnat) heeft gisteren aangekondigd een onderzoek te starten naar de moord op een 79-jarige Franse toeriste in Marokko. Frankrijk waarschuwt ook zijn burgers waakzaam te zijn op alle openbare plaatsen en tijdens het reizen door Marokko.

Rabat probeert de terroristische aard van de aanvallen op toeristen te ontkennen omdat het veel te verliezen heeft. Het toerisme in het Allawitisch Koninkrijk zal eronder lijden. Ook vreest Rabat subsidies te zullen mislopen omdat Marokko zichzelf verkoopt als een trouwe en succesvolle bondgenoot in ”de strijd tegen terrorisme”. Sommige Europese landen laten de Marokkaanse inlichtingendiensten moskeeën in Europa controleren. Dit mag Rabat doen omdat het de ‘Allawitische islam’ promoot als tolerante geloof en het als alternatief stelt voor de ‘radicale islam’ uit de Golfstaten. Deze kaart kan Rabat niet meer gebruiken als het toegeeft dat de aanvallen in het Allawitisch Koninkrijk terroristisch van aard zijn.

Lees ook:

Moord op Scandinavische toeristen was een terreurdaad, 4 verdachten opgepakt

Franse toeriste ontsnapt aan onthoofding in Marokko!

Duitse toeriste aangevallen en meermaals in nek gestoken in Marokko

2 Franse toeristen neergestoken in Marokko

Opnieuw buitenlandse vrouw aangevallen in Agadir

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.