Marokko arresteert arme betogers die hulp eisen!

Vandaag kwamen tientallen armen bijeen voor het gebouw van de autoriteiten in het dorp Hamria in de provincie Moulay Bouyaacoub.

De betogers scandeerden een aantal leuzen waarin zei vroegen om te profiteren van de coronafonds die opgericht werd in opdracht van de Allawiet Mohamed VI. De betogers beschuldigden de ambtenaren van vriendjespolitiek in het uitdelen van de Ramadanvoedselpakketten. De armen eisten een dringend onderzoek naar de schendingen die de distributie van de voedselpakketten kende, meldt het regimegezinde Achkayen.

In plaats van in gesprek te gaan met de armen en hun klachten aan te horen hebben de autoriteiten besloten de demonstratie uit elkaar te slaan. Naast het geweld werden ook drie burgers gearresteerd.

Protesten van armen die voedsel eisen groeien met de dag in het koninkrijk van de multimiljardair Mohamed VI. Op sociale media spreekt men al over een aankomende revolutie van hongerigen.

Ondanks de propaganda in de Marokkaanse media krijgt het regime steeds meer kritiek op de slechte aanpak van de coronacrisis. Berichten over de leningen en donaties van miljarden euro’s, evenals berichten over de aankoop van wapens en het financieren van propagandaprojecten in het buitenland (1,2), in combinatie met berichten over het geweld tegen de armen in het koninkrijk, vergroten de woede en frustratie van het volk.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.