Marokko arresteert echtgenote van de Riffijnse politieke gevangene Elmajjaoui

Betrouwbare bronnen berichten over de arrestatie van de echtgenote van de Riffijnse politieke gevangene Mohamed Elmajjaoui. Volgens de berichten is Rachida Kaddouri gearresteerd tijdens het familiebezoek in de gevangenis van Tanger.

Volgens de bronnen werd de Riffijnse gearresteerd nadat een kleine hoeveelheid hasj is gevonden in de spullen die zij naar de gevangenis wilde binnen brengen. De activisten zeggen dat de hasj geplaatst is door de cipiers zelf en dat Mohamed Elmajjaoui niet eens hasj rookt.

Mohamed Elmajjaoui is een Riffijnse activist die vijf jaar gevangenisstraf kreeg voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging. Bij zijn arrestatie werd Elmajjaoui gemarteld en bedreigd door de racistische Marokkaanse agenten dat ze zijn vrouw en jonge dochters voor zijn ogen zouden verkrachten.

Update:

Arif News heeft contact gelegd met de familie van Mohamed Elmajjaoui, het familielid bevestigt de arrestatie van zijn vrouw. De familie zegt ook dat Rachida Kaddouri schoenen kreeg van een vriend van een mede gevangene van Elmajjaoui. In die schoenen zouden drugs zijn verstopt zonder dat Rachida dat wist.