Marokko arresteert Riffijnse kinderen na protesten in Imzouren (video)

 

Afgelopen nacht vonden er verschillende protesten plaats in de Riffijnse stad Imzouren ondanks de grote aanwezigheid van de Marokkaanse repressietroepen.
Het is de tweede achtereenvolgende protest van de Riffijnse volksbeweging, na een protest van eergisteren in het dorpje Tamassint.

Deze ontwikkeling wordt als gevaar gezien door Rabat die dacht de Riffijnen thuis te houden door de stationering van ruim 40 duizend Marokkaanse repressietroepen in de provincie Al Hoceima alleen.

Marokko reageerde met willekeurige arrestaties van Riffijnen, waaronder kinderen, om weer angst te zaaien. Hoeveel Riffijnen het slachtoffer zijn van deze ‘ontvoeringen’ is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de arrestaties deze nacht zullen blijven.

Nederlandse Riffijnen die zich op dit moment bevinden in Imzouren melden dat meer Marokkaanse repressietroepen arriveerden in de stad. Twee Nederlandse Riffijnen uit het naburige Ait Bouayach melden dat twee van hun neefjes opgepakt werden.

Updates onderaan de video!

 

Update 1: Het aantal opgepakt Riffijnen is nog steeds niet bekend, Arif News heeft meer dan tien geteld, waaronder drie uit AIt Bouayach en de rest uit Imzouren zelf.

Update 2: Een deel van de opgepakt Riffijnen is inmiddels vrijgelaten, de rest zit nog steeds vast. Twee Riffijnen die vrij zijn gelaten hebben Arif News verteld dat zij werden geslagen terwijl de Marokkaanse repressietroepen racistische scheldwoorden richting hen riepen. De Riffijnen werden o.a. uitgemaakt voor awbach en ‘bastaards van Spanjaarden’, de Marokkanen vertelden ook dat zij de Riffijnen nooit met rust zullen laten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.