Marokko arresteert weer een Belgische activist!

De Riffijns-Belgische activist Mohamed El Ahmadi is afgelopen nacht gearresteerd door de Marokkaanse politie. De Riffijn werd bij aankomst op het vliegveld in Al Hoceima gearresteerd en meegenomen voor verhoor.

Mohamed El Ahmadi, die sinds de moord op Mohsin Fikri actief is binnen de Comité Mohsin Fikri Brussel, vloog naar Arif om zijn zieke vader te bezoeken. Hij heeft echter de kans niet gehad om hem te zien.

Het is niet de eerste keer dat Marokko een Belgische staatsburger arresteert voor betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging in Europa. In 2018 werd Wafi Kajoua opgepakt bij de grensovergang tussen Melilla en Nador, hij is inmiddels vrij nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. De Belgische staat heeft toen gezegd dat België niks kan doen voor Wafi omdat er een handelsmissie naar Marokko was gepland.

Het bericht over de arrestatie van Mohamed El Ahmadi is geplaatst door zijn broer, maar werd kort daarna weer verwijderd. Sindsdien is het onduidelijk wat het lot van de Riffijnse activist is. De Marokkaanse politie zet vaker families van opgepakte activisten onder druk om niet te berichten over de arrestaties. In ruil daarvoor wordt de familieleden beloofd dat hun dierbare na een paar uur vrij zal worden gelaten, wat vaak een leugen is dat bedoeld is om media-aandacht te vermijden.

Uit respect voor de familieleden hebben wij gewacht met het berichten hierover, inmiddels is het officieel bevestigd dat Mohamed El Ahmadi gearresteerd is en dat hij morgen zal worden voorgeleid.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.