Marokko bereidt een ‘sterk antwoord’ voor op Nederland inzake Said C.

De regeringsgezinde nieuwssite Hespress heeft gisteren bekend gemaakt dat een hooggeplaatste Marokkaanse functionaris liet weten dat Rabat een sterk antwoord voorbereidt op het besluit van Nederland om de Riffijn Said C. niet uit te leveren.

De functionaris zou ook gezegd hebben dat de Marokkaanse regering in de komende dagen juridische verduidelijkingen zal geven inzake het besluit van de Nederlandse Hoge Raad om Said C. niet wil uit te leveren uit angst dat hij geen eerlijk proces krijgt.

Het antwoord zal komen bij monde van het ministerie van Justitie, wiens minister Mohamed Aujjar onlangs een werkbezoek aan de Nederlandse Tweede Kamer annuleerde door de spanning tussen Den Haag en Rabat, evenals de Nederlanders met Riffijnse roots die een demonstratie tegen zijn komst aankondigden.

Begin vorige maand zei de minister en woordvoerder van de regering Mustafa El Khalfi al dat zijn land het gerechtelijk proces zal voortzetten en zal investeren in alle mogelijkheden die het internationale recht en de overeenkomsten bieden omtrent deze zaak. ”Een verwijzing naar de mogelijkheid om toevlucht te zoeken bij internationale rechtbanken om de uitlevering van de voormalige Marokkaanse parlementariër Said C. alsnog te eisen”, aldus Dalil Rif.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.