Marokko beschouwt gestrande Belgen en Nederlanders als eigen onderdanen! (video)

De minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zei op de Belgische televisie (zie video 1) dat Marokko de gestrande Belgen met dubbele nationaliteit als eigen onderdanen beschouwt.

Ook de Nederlandse ambassade in Marokko kwam eerder met een soortgelijk bericht, maar de post (zie video 2) is om onbekende redenen verwijderd. Het bericht van van de Nederlandse ambassade legt de kern van het probleem uit: Marokko staat haar burgers niet toe om het land te verlaten en dat geldt ook voor Europeanen met een dubbele nationaliteit. [Update: de Nederlandse ambassade zou hebben ontkend de post te hebben gepubliceerd]

Een onbekend aantal Belgen en Nederlanders, waaronder ook mensen met een dubbele nationaliteit, is gestrand in Marokko. Deze mensen zijn niet geïnformeerd over de ware reden waarom ze niet worden gerepatrieerd. Ouderen, die het meeste risico lopen in Marokko, waar de gezondheidszorg rampzalig is, lopen risico het slachtoffer te worden van een politiek spel tussen het Marokkaanse regime en enkele Europese landen.

[teruggehaald na database crash]

(Video 1)

(Video 2)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.