Marokko beschuldigt Amnesty van deelname aan een complot

Het Marokkaanse regime verwierp gisteren de aantijgingen in een recent rapport van Amnesty International waarin gesproken werd over het bespioneren van journalist Omar Radi. Uit het Amnesty-onderzoek blijkt dat het Marokkaanse regime Israëlische spyware gebruikt om journalist Omar Radi te bespioneren. In het rapport staat ook dat het Marokkaanse regime steeds vaker digitale surveillance gebruikt om kritiek tegen te gaan.

In haar antwoord op het rapport eist Rabat bewijzen van de internationale mensenrechtenorganisatie, melden verschillende media waaronder Middle East Online en North Africa Post.

Het regime beschuldigt Amnesty ervan wereldwijd 17 mediaplatforms te hebben ingezet om ‘haar ongegronde beschuldigingen, die binnen het kader van een op Marokko gerichte agenda vallen, te promoten’, aldus het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse. De laatste meldt ook dat ‘een deel van de agenda gekoppeld is aan partijen die haat koesteren jegens het Koninkrijk, en dat andere betrekking hebben op een concurrentie tussen economische groepen met betrekking tot het op de markt brengen van inlichtingenapparatuur’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.