Marokko beschuldigt Europees Parlement van leugens

Het Marokkaanse parlement heeft gisteren woedend gereageerd op het Europees Parlement na het stemmen op een resolutie die Marokko veroordeelt voor de misbruik van minderjarigen in de illegale migratie om Spanje onder druk te zetten.

Het Marokkaanse parlement sprak haar afkeuring uit over de resolutie en zei dat het veel leugens bevat. Wat deze leugens zijn hebben de Marokkanen niet gezegd.

De leden van het Marokkaanse parlement spraken ook ”hun afwijzing uit van veel van de ongepaste vereisten in de tekst van de resolutie, en hekelden de bijbedoelingen ervan, aangezien het een manoeuvre is om de aandacht af te leiden van een politieke crisis tussen Marokko en Spanje, en een mislukte poging is om een ​​Europese dimensie te geven aan een bilaterale crisis”, aldus de verklaring.

Ook het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de resolutie. Volgens het ministerie van Nasser Bourita is de resolutie van het Europees Parlement “in strijd is met de geest van partnerschap tussen het Koninkrijk Marokko en de Europese Unie. Het Marokkaanse ministerie ziet het besluit als ”een poging om het Koninkrijk Marokko te dwarsbomen”. ”Want het principe van partnerschap is wat in werkelijkheid verzwakt”, aldus de verklaring van het Marokkaanse ministerie.

In dezelfde verklaring werd benadrukt dat “de poging om de crisis met Spanje een Europese dimensie te geven zinloos is en op geen enkele manier het bilaterale karakter, de grondoorzaken en de verantwoordelijkheid van Spanje bij het initiëren van deze crisis verandert”, eraan toevoegend dat “de inzet van het Europees Parlement als instrument in deze crisis is mislukt. Deze daad draagt ​​niet bij aan de oplossing, maar maakt deel uit van de logica van kortzichtige politieke escalatie. Deze manoeuvre, die de discussie over de onderliggende oorzaken van de crisis wil omzeilen, houdt niemand voor de gek. ”

De staat gecontroleerde media is sinds gisteren druk bezig om de resolutie van het Europees Parlement af te zwakken. Volgens de media die gecontroleerd wordt door het regime van Mohamed 6 is de resolutie niks waard en zal Marokko op geen enkele manier beïnvloeden. De media vermeden te berichten over de standpunten die het Europees Parlement nam over Ceuta en de Westelijke Sahara.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.