Marokko bezorgd over afnemende internationale donaties voor anti-epidemieprogramma’s

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid en enkele verenigingen kwamen vandaag bijeen om de afnemende internationale financiering voor anti-epidemieprogramma’s te bespreken.

De verenigingen maken zich steeds meer zorgen over de afname van de internationale financiering voor de bestrijding van een aantal epidemieën, zoals aids en tuberculose. De verenigingen zijn daarom opzoek naar een alternatief.

Bouhamidi Leila, verantwoordelijk voor het tuberculosebestrijdingsprogramma bij het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat de autoriteiten op de hoogte zijn van deze kwestie en dat er gewerkt wordt aan de voorbereiding op de toekomstige fase.

Bouhamdi zei dat 65 procent van het budget voor de bestrijding van aids en tuberculose gefinancierd wordt door het ministerie van Volksgezondheid.

Buthaina El Omari, vertegenwoordiger van de Global Fund Management Cell bij het ministerie van Volksgezondheid, zei dat Marokko sinds 2016 werkt aan het zoeken naar nieuwe financieringsbronnen voor collectieve gezondheidsprogramma’s.

De woordvoerster benadrukte dat de grootste uitdaging niet per se toegang tot financiering is maar vooral de manier hoe het wordt beheerd. ‘Om het vertrouwen van de donateurs, nationaal en internationaal, te behouden’, voegde ze aan toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.