Marokko blijft enorme geldsommen lenen

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank verleent 117 miljoen euro aan Marokko om Al Hoceima en andere gebieden van drinkwater te voorzien.

Tijdens een bijeenkomst in Abidjan heeft de bestuursraad van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (ADB) de toekenning van € 117 miljoen aan Marokko goedgekeurd voor de uitvoering van het project “Duurzaamheid en toegang tot veilig drinkwater”.

In een rapport geleverd aan de bank op dinsdag (6 november) staat dat “het project zich bezighoudt met het verkrijgen van toegang tot drinkbaar water in de regio’s Guercif, Zagoura, Al Hoceima, Tanger en Beni Mellal, met een bevolking van 2,5 miljoen, dankzij nieuwe investeringen in waterzuiveringsinstallaties en drinkwatervoorzieningsnetwerken.”

“Deze financiering zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater van goede kwaliteit en stelt kwaliteit als een voorwaarde voor elke vorm van duurzame ontwikkeling, wat een strategische bijdrage is voor ons”, zegt Mohamed El Azizi, directeur-generaal van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank voor Noord-Afrika.

Het programma, dat duurzame toegang tot drinkbaar water zal bieden om te voldoen aan de behoeften van de bevolking en industriële actoren, is een van de vijf prioriteiten van de Bank: verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking in Afrika en ondersteuning van de industriële sector.

“Dit is een project dat zal bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van miljoenen Marokkanen,” zei Laila Farah Mokaddem, Countrymanager ADB in Marokko. “Naast andere investeringen in onderwijs, landbouw en energie, zal het project nieuwe ontwikkelingsdoelen mogelijk maken,” zei ze.

Het partnerschap tussen Marokko en de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (ADB) dateert al meer dan een halve eeuw, en omvat meer dan 160 projecten en programma’s met een totale financiële toewijding van meer dan $ 10 miljard.

Noureddine Adherbal

Lees ook: Staatsschuld Marokko alarmerend hoog!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.