Marokko blijft Riffijnen arresteren ook tijdens het vastenmaand

Een inwoner van de stad Ait Bouayach, in de Riffijnse provincie Al Hoceima, is vandaag in huis van bewaring geplaatst voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging.

Het gaat om Ahmed Chaibi, de enige kostwinner thuis die zijn vrouw, kinderen, zijn moeder en zusje onderhoudt.

De Riffijn kreeg een dagvaarding. Toen hij zich meldde bij het politiebureau in de stad Al Hoceima werd hem verteld dat hij in voorarrest zal blijven en dat hij vrijdag zal worden voorgeleid.

Het is niet de eerste keer dat Marokko Ahmed en zijn gezin lastig valt. In december 2017 vielen de Marokkaanse repressietroepen zijn huis binnen en hebben hem en zijn 15-jarige zoon opgepakt. Dit gebeurde tijdens een grootschalige actie waarbij 13 kinderen uit hun huizen in Ait Bouayach werden opgepakt

Volgens zijn zoon Zakaria zal Ahmed Chaibi vervolgd worden voor zware aantijgingen die te maken hebben met de Riffijnse volksbeweging. De Riffijnse volksbeweging is een protestbeweging die eind 2016 begon nadat een Riffijnse visverkoper, in opdracht van de Marokkaanse politie, vermorzeld werd in een vuilniswagen in Al Hoceima. De protestbeweging eiste onder meer het beëindigen van de Marokkaanse militarisering van de Riffijnse regio.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.