Marokko blijft Riffijnse jongeren oppakken

De arrestatie van Riffijnse jongeren gaat onverminderd door. Abdellah El Mahdali werd, minder dan een uur geleden, opgepakt voor het gebouw van de Achahbar-moskee in Imzouren.

Zo’n drie weken geleden werd zijn broer Mohamed El Mahdali opgepakt en overgebracht naar de gevangenis in Sale, wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk aangeklaagd wordt voor terrorisme. Hij is niet de eerste activist van de Riffijnse volksbeweging die een terrorisme dossier krijgt gefabriceerd, Marokko probeert de internationale steun voor de Riffijnse zaak af te remmen door het te linken aan terrorisme.

Ook de neef van Abdellah en Mohamed El Mahdali zat vast in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca en kreeg gratie in augustus vorig jaar.

Drie dagen geleden werden minstens twee jonge Riffijnen opgepakt in Boukidaan, waarvan 1 minderjarig is, van de andere weten wij de leeftijd niet. Het is heel moeilijk om aan informatie te komen omdat Marokko het gebied militariseert en mensen die informatie naar buiten brengen intimideert en bestraft. Marokko verbiedt ook buitenlanders om het gebied te betreden. Vandaag maakte Sadet Karabulut ook bekend dat Nawal Ben Aissa reisverbod kreeg om haar verhaal niet te delen met de wereld tijdens de Vredesdag morgen in Amsterdam.

Lees ook: 

Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

Demonstraties in Europa tegen onterechte vonnissen Riffijnse activisten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.