Marokko bouwt waterpark voor kinderen in Suriname

Het Marokkaanse regime heeft de bouw van een waterpark in Suriname gefinancierd. De oplevering van het project in de hoofdstad Paramaribo vond deze week plaats.

Waterkant.net meldt dat ‘het zwembad vooral bedoeld is om de kinderen tegemoet te komen’. Waterkant zegt ook dat het project tot stand is gekomen dankzij de financiering door de ‘regering van het koninkrijk van Marokko’.

Het bericht is met veel sarcasme ontvangen op sociale media. Activisten zeggen dat het regime zulke projecten in het buitenland financiert om haar imago op te poetsen. Ondertussen wordt de eigen bevolking op alle levensgebieden onderdrukt, waardoor zij het land ontvluchten richting Europa. Eerder werd ook bekend dat de ‘kliniek Mohamed VI’ in Mali de strijd tegen corona zal aangaan.

Op sociale media vragen burgers zich af waarom het regime diezelfde barmhartigheid niet toont tegen de eigen bevolking. Deze week werd een bejaarde man mishandeld door een ambtenaar omdat hij honger had en naar de autoriteiten ging om voedsel te vragen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.