Marokko breekt solidariteitsprotesten met Palestina op (video)

Enkele honderden burgers zijn gisteren de straat opgegaan in Casablanca om hun solidariteit met de Palestijnen uit te spreken. De betogers scandeerden leuzen tegen de Israëlische staat en tegen de mensenrechtenschendingen van het bezettingsleger in Palestina, schrijft Lakome.

De autoriteiten weigerden toestemming te geven voor het protest. Toen de betogers zich alsnog verzamelden werden de repressietroepen ingezet en het protest opgebroken. Ook in de hoofdstad Rabat werd een solidariteitsprotest met Palestina opgebroken door de repressietroepen van ‘de leider der gelovigen’ Mohamed 6 die voorzitter van het Al Quds Comité is.

Het is niet de eerste keer dat Marokko pro-Palestina protesten verbiedt sinds Mohamed 6 een deal sloot met Israël waarin hij de banden met Tel Aviv openlijk normaliseert in ruil voor Amerikaanse erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara door de Allawieten.

Het regime gebruikt vaak de coronamaatregelen om protesten die Rabat niet zinnen te verbieden. Aan de andere kant worden pro-koning protesten niet alleen toegestaan maar ook aangemoedigd. Ook een demonstratie die de normalisatie van de banden met Israël steunde werd toegelaten.

Update: ook in Rabat werd een solidariteitsprotest opgebroken

Lees ook:

Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand (video)

Palestijnse vlag afgepakt in Casablanca

Ayyacha vieren deal tussen Mohamed 6, VS en Israël

Rabat verbiedt solidariteitsprotest met Palestina

Marokko verbiedt sit-in tegen normalisatie banden met Israël

 

Casablanca

Rabat

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.