Marokko: De Wereldbank legt ons niets op in ruil voor leningen

De Marokkaanse minister-afgevaardigde voor Publieke Zaken en Bestuur Lahcen Daoudi zei dat de Wereldbank Marokko niets oplegt als het leningen verstrekt om zijn programma’s en projecten te financieren.

De Marokkaanse minister van de politieke partij ‘Parti de la justice et du développement’ deed de uitspraak gisteren tijdens een persconferentie na het ondertekenen van een nieuw partnerschap met de Wereldbank voor 2019-2024. Waarbij de laatste akkoord ging om het regime een lening te verlenen ter waarde van 700 miljoen dollar (+/- 7 miljard dirham) om verschillende projecten te financieren.

In tegenstelling tot de cijfers en experts die waarschuwen voor de hoge staatsschuld ontkende de minister dat Marokko een probleem heeft: ”Natuurlijk is het een lening, maar ik verzeker de Marokkanen dat we geen schuldenprobleem hebben”. De critici werden door de minister bestempeld als ”degenen die pessimisme willen zaaien”.

Lahcen Daoudi verdedigde ook de Wereldbank en zei: ”De Wereldbank is een goede partner voor Marokko en heeft niets te maken met de imago die het kreeg sinds de jaren 1970, zoals het imperialisme”, aldus de regeringsgezinde Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.