Marokko en Algerije gebruiken Kabylië en Arif tegen elkaar

De pan-Arabisten in Rabat en Algiers, verantwoordelijk voor de moord op tienduizenden Imazighen in Arif en Kabylië, zijn sindskort begonnen met het gebruik van deze kaarten tegen elkaar.

Onlangs zei de Marokkaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Omar Hilali, dat Kabylië bezet wordt door Algerije.

De Algerijnse media reageerden door aandacht te besteden aan Arif Republiek en de Marokkaanse misdaden tegen de Riffijnen. Echorouk, de grootste nieuwssite in Algerije en spreekbuis van de pan-Arabisten in Algiers, besteedde meerdere artikels aan Arif Republiek.

In Algerije is ook een hashtag gelanceerd over de Riffijnse republiek. #جمهورية_الريف_الديموقراطية (de democratische Arif Republiek). In de berichten wordt informatie verspreid over Arif Republiek, de Marokkaanse misdaden jegens de Riffijnen en wordt Marokko verzocht een einde te maken aan de bezetting van Arif.

Onder de Riffijnen en Kabyliërs zijn er twee groepen ontstaan: een groep die zegt dat de pan-Arabische racisten nooit de Imazighen zullen helpen en dat ze door zullen gaan met het uitmoorden van de Imazighen en hun identiteit. De groep benadrukt ook dat de Franse baas het ontstaan van een Amazigh staat nooit zal toelaten omdat dat het einde zal betekenen voor de Franse liniaalgrenzen in Noord-Afrika. Als voorbeeld noemen ze Azawad. Toeareg Imazighen wisten in 2012 de Malinese bezetter te verjagen maar toen greep Frankrijk zelf in om haar gecreëerde staat te beschermen.

Een andere groep Riffijnen en Kabyliërs vindt dat het een mooie kans is om de Riffijnse en Kabylische zaak te internationaliseren. Deze groep vindt dat de Riffijnen en Kabyliërs de ruzie tussen de pan-Arabisten in Rabat en Algiers moeten gebruiken in het voordeel van hun zaak. Deze groep zegt dat het feit dat de pan-Arabisten de bezetting van Arif en Kabylië en hun misdaden tegen de Imazighen toegeven een punt is in het voordeel van de Riffijnen, Kabyliërs en alle Imazighen.

In Marokko en Algerije zijn er geluiden van pan-Arabisten die hun regimes oproepen deze kaarten niet te gebruiken omdat dat het begin van het einde van de Arabische overheersing in Noord-Afrika zal zijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.