Marokko en Israël willen gezamenlijke militaire basis in Arif

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz reist op 24 en 25 november af naar Rabat. Dit zal het eerste bezoek zijn van een Israëlische minister van Defensie aan het Allawitisch koninkrijk.

Tijdens de officiële reis zal Gantz Benny onder meer Abdellatif Loudiyi ontmoeten. Loudiyi is de staatssecretaris voor Defensie in Marokko. De Allawitische monarchie heeft het ministerie van Defensie afgeschaft na de mislukte coups in 1971 en 1972. De twee zullen een overeenkomst ondertekenen die de voorwaarden voor samenwerking op het gebied van defensie tussen Tel-Aviv en Rabat zal bepalen.

De entourage van Gantz bestaat uit experts en functionarissen die de wapenindustrie vertegenwoordigen om investeringsmogelijkheden te bespreken.

De samenwerking strekt zich uit tot het project om een ​​militaire basis in Arif te bouwen. Israël en Marokko gaan een gezamenlijke militaire vliegbasis bouwen in de commune Afso, in de provincie Nador, meldt Espanyol.

Eind vorig jaar normaliseerde Mohamed 6 de banden met Israël in ruil voor Amerikaanse erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara door de Allawieten. Daarnaast krijgt Mohamed 6 Israëlische steun tegen Algerije en voor het racistisch beleid van Rabat in Arif.

Lees ook:

Marokko nam deel aan Israëlische militaire oefening

Parlementariër: 150 Israëlische bedrijven willen investeren in Riffijnse cannabis

Arabieren en Israëliërs geïnteresseerd in Al Hoceima

Marokko verbiedt de Riffijnse vlag en laat de Israëlische vlag toe

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.