Marokko fabriceert drugsdossier tegen Belgische staatsburger Wafi Kajoua

Het Marokkaanse regime heeft drie dagen geleden de Riffijnse Belg Wafi Kajoua voor de tweede keer gearresteerd. De Riffijn werd bij de douane van Tanger gearresteerd toen hij het land wilde verlaten.

Vandaag werd bekend dat de Riffijn vervolgd wordt voor de smokkel van circa 70 kilo hasj in zijn auto. Volgens de media van het Marokkaanse regime heeft de arrestatie van de Riffijn niks te maken met zijn kritiek op het Marokkaans beleid in Arif.

De Riffijnen zeggen echter dat het drugsdossier gefabriceerd is door Marokko om de Belgische Riffijn op te sluiten. ‘Wafi werd bij zijn aankomst in Marokko gefouilleerd en zijn auto werd zeer nauwkeurig onderzocht. De douane heeft toen zelfs cadeaus die Riffijnse vlaggen bevatten in beslag genomen. Hoe kan Wafi dan het in zijn hoofd halen om drugs te smokkelen?’, vraagt een vriend van Wafi Kajoua zich af.

Wafi werd al eerder opgepakt en veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging. Na het uitzitten van zijn straf ging Wafi Kajoua door met zich uit te spreken tegen de Marokkaanse repressie en racisme jegens de Riffijnen. Marokko zou nu de Riffijn willen straffen en dit dossier hebben gefabriceerd.

Het is niet de eerste keer dat Marokko kritische geluiden opsluit en valse dossiers fabriceert om ze het zwijgen op te leggen. Omar Radi, Hajar Raissouni, Maati Moujib en Taoufik Bouachrine kregen allemaal een dossier gefabriceerd als straf voor hun kritiek op de machthebbers in Rabat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.