Marokko gaat imams op social media in de gaten houden

Het Ministerie van Islamitische Zaken heeft een brief gestuurd naar haar regionale commissariaten met het verzoek de imams en religieuze begeleiders in kaart te brengen die actief zijn op social mediakanalen Facebook, Twitter, Instagram en Google+. De lijst met de imams en hun accounts moet eind volgende maand klaar zijn, aldus Hespress.

Een van deze brieven lekte uit en ging viraal op Facebook, waarna het ministerie met een verklaring kwam. Volgens het ministerie worden de imams op social media in kaart gebracht om degenen die zich houden aan de officiële versie van het geloof te belonen. In de brief staat ook dat het gevolgen zal hebben voor degenen die hun fouten blijven herhalen.

Het ministerie zegt dat de mening van de imam op zijn persoonlijke account op social media niet mag afwijken van zijn preek in de moskee. Hiermee wordt de imam verplicht zich te houden aan het officiële verhaal van de Marokkaanse staat waar de koning tevens de hoogste religieuze figuur is.

Het Ministerie van Islamitische Zaken heeft onlangs een imam ontbonden nadat hij kritiek had geuit op het Saoedische regime.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.