Marokko gebruikt coronamaatregelen om Riffijnse activisten te intimideren

De Riffijnse dichter en ex-politieke gevangene Ahmed Katrot werd vandaag gearresteerd in de stad Al Hoceima.

De Riffijn, bekend onder zijn artiestennaam ‘Dam Narif’, was een sigaret aan het roken toen hij staande werd gehouden door een Marokkaanse agent. De laatste vroeg Ahmed Katrot naar zijn identiteitskaart, waarna hij hem vroeg in de politieauto te stappen.

Ahmed Katrot vroeg naar de reden van zijn arrestatie maar kreeg geen antwoord. In het politiebureau vroeg de Riffijn nogmaals naar de reden van de arrestatie maar kreeg ook geen antwoord.

Uiteindelijk kreeg Dam Narif een proces-verbaal en kreeg te horen dat hij gearresteerd werd voor ‘het niet dragen van een mondkapje’. Dam Narif vertelde de agenten dat hij wel een mondkapje aan had en dat hij die omlaag zette omdat hij aan het roken was. De agent vertelde hem: ‘dat mag je tegen de rechter vertellen’.

Na het tekenen van het proces-verbaal mocht Ahmed Katrot naar huis. De Riffijn schreef op zijn tijdlijn dat dit niet om een mondkapje gaat want daar hoef je niet meegenomen te worden naar het politiebureau. Hij sloot zijn bericht af met ‘ik heb de boodschap begrepen en jullie ook’.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.