Marokko gebruikt geweld om herdenking Kamal El Hassani te verbieden

Marokkaanse repressietroepen hebben vandaag geweld gebruikt om herdenkers van de liquidatie van Kamal El Hassani 10 jaar geleden uit elkaar te verjagen. Een onbekend aantal gewonden is gevallen, waarvan een deel opgenomen werd in het ziekenhuis.

Vandaag arriveerden extra repressietroepen die verspreid werden over verschillende plekken in de stad Ait Bouayach. De vereniging van hoogopgeleide werklozen, waar El Hassani lid van was, had opgeroepen om hem vandaag te herdenken.

Een groep activisten probeerde een herdenkingstocht te organiseren vanuit het centrum van de stad. De repressietroepen reageerden direct met geweld om de deelnemers uit elkaar te verjagen.

Het is niet de eerste keer dat Marokko geweld gebruikt om de herdenking van Kamal El Hassani te verbieden.

Op 27 oktober 2011 werd de activist Kamal El Hassani op klaarlichte dag geliquideerd in Ait Bouayach. Het slachtoffer was een prominent figuur binnen de protestbeweging die toen gaande was in zijn woonplaats.

Ooggetuigen, de betogers en de inwoners van Ait Bouayach stellen Marokko verantwoordelijk voor de liquidatie van de activist Kamal El Hassani.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.