Marokko gebruikt geweld om viering Algerijnse overwinning te verbieden (video)

Marokkaanse repressietroepen hebben vannacht geweld gebruikt tegen feestvierende Sahrawi’s in de Westelijke Sahara.

Marokko had voor de wedstrijd van Marokko tegen Algerije verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat de Sahrawi’s feest zouden vieren bij winst van het buurland. Rabat heeft onder meer cafés verboden de wedstrijd uit te zenden.

Na de Algerijnse overwinning gingen de Sahrawi’s alsnog de straat om het te vieren. Repressietroepen grepen in met geweld wat resulteerde in confrontaties in verschillende plekken in de Westelijke Sahara.

In Arif werd de nederlaag van het Allawitisch team ook gevierd. De viering was vooral op sociale media en in enkele cafés in Al Hoceima. Het gebied is sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1958/1959 een militaire zone en kent grote aanwezigheid van Marokkaanse leger en repressietroepen. De laatste keer dat de nederlaag van het Allawitisch team uitbundig werd gevierd op straat was in januari 2017 in Al Hoceima toen het team verloor van Egypte.

Ook in Oujda werd feest gevierd. Uit beelden die wij kregen is ook te zien dat er confrontaties waren tussen de Ayyacha en de Ait Iznassen.

Westelijke Sahara

Al Hoceima

Oujda

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.