Marokko gebruikt Kabylië tegen Algiers

De spreekbuis van het Marokkaanse regime, Hespress, heeft een artikel gepubliceerd met de titel: ‘Kabylië wacht op de verdrijving van de “Algerijnse bezetting” door inspanningen van de regering in ballingschap’.

In het artikel zegt de spreekbuis van Rabat dat ’terwijl Algerije de Polisario steunt het Kabylische activisten arresteert en veroordeelt’. Hespress heeft ook Ferhat Mehenni geïnterviewd, de laatste noemt zich president van de ‘Kabylische regering in ballingschap’.

Het artikel van Hespress is niet de eerste poging van Rabat om de Kabylische zaak te gebruiken tegen Algiers. Sinds de inval in Guerguerat verschenen duizenden Marokkaanse trollen op sociale media die een onafhankelijk Kabylië promoten. Opvallend is dat de Marokkaanse fascisten, die openlijk oproepen om de Riffijnse Imazighen uit te roeien, wel een onafhankelijk Amazigh Kabylië steunen.

Algerijnse Imazighen, met name de Chaoui die netals de Riffijnen Zenatisch zijn, noemen de actie van Marokko hypocriet. ‘Rabat spreekt over de misdaden van Algiers in Kabylië terwijl het zelf schuldig is aan misdaden jegens de Riffijnen’, aldus Amazigh activisten uit de Aures.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.