Marokko gebruikt kinderen om Spanje onder druk te zetten

Een deel van de kinderen die vandaag aankwamen in Ceuta

Sinds vanochtend zijn al zo’n duizend migranten de oversteek gemaakt naar de Spaanse enclave Ceuta, meldt El Confidencial. De meesten komen uit Castillengos en omgeving wiens economie is ingestort nadat Mohamed 6 besloot de grenzen met Ceuta en Melilla te sluiten. Zo’n 300 van de migranten die in Ceuta aankwamen zijn kinderen.

Marokko lijkt hiermee de arme burgers te gebruiken om Spanje te chanteren. Het Marokkaanse regime is boos op Madrid omdat het de Sahrawi president Brahim Ghali in het land toeliet voor medische behandeling.

Marokko is woedend op het besluit en herinnerde Madrid dat Rabat de Catalanen niet hielp in hun onafhankelijkheidsstreven en dat ze hetzelfde verwacht van Madrid betreft de Westelijke Sahara.

Als waarschuwing hebben vorige maand tientallen armen de oversteek gemaakt naar Ceuta. Minstens twee burgers verdronken tijdens die poging. De Spaanse media waarschuwden toen dat dat slechts een voorproefje was.

Het regime van Mohamed 6 gebruikt de migratie- en terrorismedossiers vaker om Europese ”subsidies” en politieke standpunten af te dwingen.

Update: Meer dan 2.700 hebben Ceuta bereikt, waarvan 1.000 minderjarig zijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.