Marokko geeft groen licht voor hasjexport naar Europa

In een opmerkelijke ontwikkeling nadat de BBC een documentaire uitbracht waarin bewijzen staan voor de betrokkenheid van Marokkaanse ambtenaren bij de hasjhandel en export naar Europa, kreeg Arif News gisteren informatie dat de drugsbarons groen licht hebben gekregen om weer hasj te exporteren naar de EU na een verbod van meer dan acht maanden.

Onze bronnen (insiders) uit zowel Europa als Marokko hebben ons bevestigd dat de eerste ladingen inmiddels al gearriveerd zijn in onder meer Nederland.

Volgens onze bronnen heeft het besluit van het regime niks te maken met de BBC documentaire maar met de afgesloten akkoorden met Spanje. Marokko had de hasjexport maandenlang stilgelegd onder druk van Spanje dat leed onder de toenemende migratie. Nu de internationale media berichten over de dalende migratie, gaf Rabat groen licht aan de drugsbarons, wiens ontevredenheid met de dag groeide, om hun activiteiten te hervatten.

Nu de hasjlijnen weer open zijn, zal Europa te maken krijgen met een andere soort migranten. Personen die een strafblad hebben hier in Europa. Arif News heeft informatie gekregen over een persoon die vier keer heeft vastgezeten in België, twee keer is uitgezet door België en 1 keer door Spanje. Deze persoon is afgereisd naar Tanger om het juiste moment te grijpen de oversteek te maken naar Spanje aan boord van een van de hasjspeedboten.

”Deze personen verkiezen de hasjspeedboten boven de normale migrantenbootjes omdat de eerste optie meer slagingskans heeft aangezien de marine omgekocht wordt”, aldus verschillende bronnen die Arif News sprak.

Gerelateerd aan dit onderwerp, werd gisteren in de provincie Nador een speedboot gefilmd (zie video 1). Vermoedelijk gaat het om een hasjspeedboot, vooral omdat het gefilmd is in het plaatsje Bouaarg, dat bekend staat als 1 van de vertrekpunten van de hasj richting Europa. Een van de toeschouwers die naar de speedboot keken is een Marokkaanse grenswachter.

 

Video 1

 

 

Fragment uit de BBC documentaire

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.