Marokko: graanimport stijgt met 38% als gevolg van droogte

Het ‘National Ports Agency’ (ANP) heeft aangekondigd dat Marokko tot en met april dit jaar 3.5 miljoen ton granen heeft geïmporteerd.
De invoer van granen in Marokko, zoals tarwe, steeg met 38 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ANP erkende in een communiqué dat de droogte die het landbouwseizoen van dit jaar trof en de lockdown als gevolg van het coronavirus rechtstreeks van invloed waren op de stijging van de graanimport.

De granen kwamen het land binnen via de havens van Nador, Agadir, Safi, Casablanca en Jorf Lasfar. De laatste twee ontvingen respectievelijk 54% en 22% van de graanimport.

In april voorspelde het ministerie van Landbouw een significante daling van de lokale graanproductie door gebrek aan regen.
Het ministerie schat de productie van de drie belangrijkste granen van Marokko (zachte tarwe, durumtarwe en gerst) op 30 miljoen kwintalen voor het seizoen 2019-2020.

De geraamde graanproductie omvat 16,5 miljoen kwintalen zachte tarwe, 7,5 miljoen kwintalen durumtarwe en 5,8 miljoen kwintalen gerst. Het betreft een daling van 42 procent in vergelijking met het voorgaande landbouwseizoen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.