Marokko grootste ontvanger leningen Afrikaanse Ontwikkelingsbank in 2019

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) heeft 35 projecten in Marokko voor een totale investering van ongeveer 3 miljard dollar tot nu toe in 2019. Waardoor het koninkrijk, van een van de rijkste monarchen ter wereld, de grootste ontvanger van leningen van AfDB is dit jaar.

Op papier waren de leningen bedoeld voor de volgende sectoren: Energie (31.5%), transport (19.8%), water en sanitaire voorzieningen (15.5%), multisectorale en sociale ontwikkelingsactiviteiten (12.7%), particuliere sector en de landbouw (9.4%).

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank zegt dat door de gefinancierde projecten 16 miljoen mensen betere toegang kregen tot transportinfrastructuur en 6.9 miljoen mensen voor het eerst op het elektriciteitsnet werden aangesloten.

De bank voegde eraan toe dat ongeveer 8,5 miljoen mensen, waaronder 4,5 miljoen vrouwen, toegang kregen tot betere gezondheidsdiensten. En 3,5 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft vrouwen, profiteerden van verbeterde toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Het bedrag aan jaarlijks goedgekeurde financiering steeg van 607 miljoen euro in 2009 naar 733 miljoen euro in 2018.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.