Marokko haalt daklozen van de straat in Tanger i.v.m. de Spaanse Super Cup wedstrijd

Ondanks alle garanties die de Marokkaanse voetbalbond gaf aan de Spanjaarden, is de Spaanse pers niet overtuigd van het nakomen van de aangegeven maatregelen die genomen zouden moeten worden. De Spaanse pers is niet onder de indruk en beschouwt de maatregelen die Rabat claimt genomen te hebben slechts als make-up.

In een verslag van de Spaanse krant Elmundo, dat vandaag verscheen, staat dat de Marokkaanse politie daklozen en straatkinderen binnen het gebied van de Super Cup wedstrijd heeft verjaagd. Deze daklozen zouden immers een beladen beeld vertonen en de wedstrijd benadelen. “Twee nachten geleden begon de Marokkaanse politie deze kinderen weg te halen. Er zijn hier niet zo veel meer. Het moet voor het voetbalspel zijn. Ze halen ze van de straat zodat ze toeristen en fans niet lastig vallen. Ze doen hetzelfde wanneer de koning komt “, zegt een lokale ober tegen de Spaanse krant.

Rabat verwacht dat Tanger bezocht zal worden door toeristen om de Spaanse Super Cup wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla, die morgen wordt gespeeld, te komen bekijken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.