Marokko haalt uit naar internationale media en Amnesty

Het Marokkaanse regime heeft uitgehaald naar internationale media en organisaties die hebben bericht over de betrokkenheid van Rabat bij het bespioneren van journalisten en andere publieke figuren, waaronder de Franse president Emmanuel Macron.

In een officiële verklaring gepubliceerd door het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse en overgenomen door het regimegezinde Hespress zegt het regime: “Het Koninkrijk Marokko veroordeelt ten stelligste de aanhoudende valse, massale en kwaadaardige mediacampagne en verwerpt de valse en ongegronde beschuldigingen”.

In de verklaring staat ook dat Rabat de ‘verspreiders van de valse beschuldigen, waaronder Amnesty International, evenals degenen die hen steunen en degenen die onder hun bescherming staan, uitdaagt om tastbaar bewijs te leveren die hun surrealistische verhaal ondersteunt’.

De verklaring benadrukte ook dat het koninkrijk van Mohamed 6 ”de afgelopen jaren op veel gebieden grote successen heeft geboekt en dat het door zal gaan op de ingeslagen weg om zijn economische renaissance en sociale ontwikkeling te versterken”.

Frankrijk maakte gisteren bekend dat een onderzoek is gestart na berichtgeving over het hacken van de telefoons van Franse journalisten, president Macron en andere publieke figuren door de Pegasus spyware.

Lees ook: Mohamed VI bespioneerd door zijn eigen inlichtingendiensten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.