Marokko heropent luchthavens vanaf 15e deze maand

Marokko zal vanaf 15 juni zijn luchthavens heropenen voor internationaal verkeer, schrijft Reuters vandaag.
Reizigers met de Marokkaanse nationaliteit en toeristen zullen worden toegelaten tot het land, op voorwaarde dat ze zijn ingeënt tegen COVID-19 of een negatieve PCR-test hebben.

Betreft de reizigers die Marokko willen betreden via de zee zijn ze beperkt tot de havens van vorig jaar, schrijft Hespress. Het gaat om de havens van het Franse Sète en het Italiaanse Genua. Voor deze reizigers gelden dezelfde regels als hierboven. Reizigers die een PCR hebben zullen een tweede test krijgen tijdens de reis.

Rabat heeft het luchtruim niet geheel geopend en de landen verdeeld in twee categorieën. Het coronapaspoort en de PCR-test gelden alleen voor reizigers die komen uit landen op de lijst A (alle landen die niet op lijst B staan).

Er is echter ook een lijst B en reizigers uit deze 74 landen komen het land niet binnen zonder toestemming en een PCR-test. Als ze het land in mogen moeten ze tien dagen in quarantaine blijven. Hieronder de namen van die landen: Afghanistan, Algerije, Angola, Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Benin, Bolivia, Botswana, Brazilië, Cambodja, Kameroen, Kaapverdië, Chili, Colombia, Congo, Democratische Republiek Congo, Cuba, Verenigde Arabische Emiraten, Swaziland, Guatemala, Haïti , Honduras , India, Indonesië, Iran, Irak, Jamaica, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Lesotho, Letland, Liberia, Litouwen, Madagaskar, Maleisië, Malawi, Maldiven, Mali, Mauritius, Mexico, Namibië, Nepal, Nicaragua, Niger, Oman , Oeganda, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Qatar, Centraal-Afrikaanse Republiek, Noord-Korea, Seychellen, Sierra Leone, Somalië, Soedan, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Zuid-Soedan, Syrië, Tanzania, Tsjaad, Thailand, Togo , Oekraïne, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Jemen, Zambia, Zambia en Zimbabwe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.