Marokko hervat dienstplicht, 20.000 rekruten zullen worden opgeroepen

Marokko hervat de dienstplicht na twee jaar coronapandemie, melden staat gecontroleerde media.

Het besluit om de dienstplicht vanaf volgend jaar te hervatten is van de koning Mohamed 6, zei de staatssecretaris Abdellatif Loudiyi in het parlement. Marokko heeft geen ministerie van Defensie. De Allawitische monarchie heeft het afgeschaft na de mislukte coups van 1971 en 1972.

In uitvoering van de hoge koninklijke bevelen van koning Mohammed VI, opperbevelhebber en chef van de generale staf van de strijdkrachten, hechten de Koninklijke Strijdkrachten veel belang aan militaire dienst om de levensomstandigheden van jongeren te verbeteren door hen in staat te stellen bij te dragen aan de dienst van hun land en opleiding en training te krijgen die kansen biedt voor professionele integratie en ontmoeting voor dienstplichtigen”, aldus Abdellatif Loudiyi.

Mohamed 6 gaf daarom het bevel om het 37e regiment dienstplichtigen te vormen. In dit verband zijn de faciliteiten voorbereid om de jongeren te ontvangen.

Om de 20.000 nieuwe rekruteren te huisvesten zijn vier nieuwe trainingscentra gebouwd. In Ben Slimane, Sidi Yahya El Gharb, Ben Guerir en Tan-Tan. Naast de vier centra die werden gebruikt om het vorige regiment dienstplichtigen te trainen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.