Marokko is 3e importeur van Europese tarwe

Marokko is de derde grootste importeur van Europese tarwe geworden volgens de cijfers gepubliceerd door de Europese Commissie. In het seizoen 2019-2020 importeerde het Noord-Afrikaanse land meer dan 2,5 miljoen ton.

Dit komt op een moment dat de gemiddelde Marokkaanse graanoogst per hectare daalde tot 7 kantars, een daling van meer dan 50 procent in vergelijking met het vorige seizoen en 59,5 procent in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar, meldt het regimegezinde Hespress.

Volgens de Europese Commissie stond Algerije in het seizoen 2019-2020 bovenaan de lijst van Europese tarwe-importeurs. De Algerijnse import steeg met 9,9 procent op jaarbasis tot 5,7 miljoen ton. Op de tweede plaats stond Saoedi-Arabië, wiens tarwe-import uit Europa ook steeg met 14,3 procent tot 3 miljoen ton.

Frankrijk is de grootste exporteur van tarwe naar landen buiten de Europese Unie. Het verkocht 12,9 miljoen ton naar het buitenland, gevolgd door Roemenië met 5,2 miljoen ton, Duitsland met 4,6 miljoen ton, Polen met 3,3 miljoen ton, Litouwen met 2,3 miljoen ton en Bulgarije met 2,2 miljoen ton.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.