Marokko kandidaat voor de Mensenrechtenraad 2023-2025

Het Marokkaanse regime heeft besloten zich kandidaat te stellen voor de Mensenrechtenraad voor de periode 2023-2025, meldt Medias24. Volgens het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse (MAP) kan Rabat op steun rekenen van de Afrikaanse Unie en de Liga van Arabische Staten.

“De kandidatuur van Marokko geniet de steun van de Afrikaanse Unie, de Liga van Arabische Staten, verschillende andere regionale groeperingen en bevriende landen”, kondigde de minister die belast is met de mensenrechten en de betrekkingen met het parlement, Mustapha Ramid.

Tijdens een videoconferentie in het kader van de 46e zitting van de VN-Mensenrechtenraad, benadrukte Mustapha Ramid ‘de dynamiek van de interactie van Marokko met de VN-mensenrechtenmechanismen en zijn openheid voor de speciale procedures.

Het nieuws is met veel verbijstering ontvangen bij de burgers en met name bij de Riffijnen die al jaren lijden door de toegenomen repressie en mensenrechtenschendingen van het regime. Volgens een activist uit Arif, die anoniem wil blijven uit angst voor represailles van het regime, heeft ”de Mensenrechtenraad zijn geloofwaardigheid bij velen verloren toen landen als China lid werden en landen als Saoedi-Arabië zich kandidaat stelden. Deze dictaturen China, Saoedi-Arabië en Marokko hebben bloed aan hun handen en dat willen ze wassen met een plek in de Mensenrechtenraad”.

Lees ook:

‘Ik werd jarenlang gefolterd in een Marokkaanse gevangenis’: Belgische Riffijn Ali Aarrass is eindelijk weer thuis

De vijf martelaren van 20 februari 2011 in Al Hoceima (video)

1 jaar na de moord op Imad El Attabi


Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.