Marokko klaagt Amnesty en Forbidden Stories aan wegens ‘smaad’

Het Marokkaanse regime heeft vandaag besloten om een rechtszaak aan te spannen bij een rechtbank in Parijs tegen de internationale mensenrechtenorganisatie Amnesty International en Forbidden Stories aan te klagen wegens smaad. Forbidden Stories is een non-profitorganisatie die het werk publiceert van journalisten die bedreigd, gevangengezet en vermoord worden.

Het bericht is bevestigd door de advocaat Olivier Baratelli die bekend maakte dat het Allawitische koninkrijk en haar ambassadeur in Parijs, Chakib Benmoussa, hem de mandaat hebben gegeven om Amnesty en Forbidden Stories aan te klagen. Ook de spreekbuis van het regime, Hespress, heeft erover bericht.

Volgens het regime van Mohamed 6 wordt Rabat onterecht beschuldigd van het bespioneren van journalisten en andere publieke figuren. De afgelopen dagen heeft de internationale pers, met name de Franse media, aandacht besteed aan het bespioneren van Franse journalisten en publieke figuren door de Israëlische spyware Pegasus.

Het Marokkaanse regime heeft vanaf het begin alle betrokkenheid ontkent. Gisteren beschuldigde de Spaanse journalist Ignacio Cembrero Marokko van spionage. De journalist, die kritische artikels schrijft over het koninkrijk van Mohamed 6, zei dat een Whatsapp gesprek van hem met iemand overgenomen werd door een Marokkaanse nieuwssite die als spreekbuis dient voor de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Het is niet de eerste keer dat Marokko de mensenrechtenorganisatie Amnesty aanvalt. Vorig jaar beschuldigde het Marokkaanse regime Amnesty van een deelname aan een complot en van discriminatie.

Lees ook:

Marokko beschuldigt Amnesty van discriminatie na oproep Riffijnse activisten vrij te laten!

Marokko beschuldigt Amnesty van deelname aan een complot

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.